fredag 30 september 2011

Deutsch für Klasse 8 und 9 Woche 40

Hallo!
Efter att ha varit på kurs och haft vikarie v.39 är jag inte säker på vad eleverna informerats om eller vad som gjorts under lektionerna men det här gäller i alla fall för vecka 40:
Tyska 8: Prov tisdagen den 4/10. På måndagstimmen är det mening att eleverna ska ha möjlighet att träna och passa på att fråga och få hjälp med sådant som ev. är oklart. OBS! Repetitionshäften ska tas med!
Tyska 9: Eleverna kommer att få skrivningsanvisningar och repetionshäfte inför provet tisdagen den 11/10. Till tisdagen 4/10 har de st. 11B i läxa = att beställa mat och dryck på restaurang. OBS! Ta med repetitionshäftet! OBS! Till alla föräldrar: Glöm ej Berlinmötet på tisdag 4/10!
Hälsningar
Lena

onsdag 21 september 2011

Hausaugfaben für Klasse 8 und 9 Woche 39

Hallo!
Hier kommen die Hausaufgaben für Dienstag 27.9.11
Ty 8: Lära in glosorna till stycket 17A+ göra klart övn.C sid.88 i övn.boken. Skriv övningen i ditt skrivhäfte! Prov tisdagen den 4/10.
Ty 9: Lära in dialogerna stycket 11B och tillhörande glosor + lära in prepositionerna som styr ackusativ, se övn.boken sid. 138. Provet för år 9 är framflyttat till den 11/10.
Glöm ej föräldramötet ang. Berlin den 4/10 kl.18.30!
Viele Grüsse!
Lena

onsdag 14 september 2011

Hausaufgaben Woche 38

Hallo!
Hier kommen die Ausaufgaben für nächste Woche:
Ty 8: St. 16B, att lära sig dialogerna muntligt och lära in de nya orden till stycket, se http://www.glosboken.se/
Ty 9: St. 9B, att kunna prata om olika filmer, lära in de nya orden samt skriva klart dialogen då man ev. bestämmer sig för att gå på bio. Se http://www.glosboken.se/ för de nya orden
Tisdagen den 4 oktober har eleverna i både år 8 och 9 prov i tyska, läsa-på-lapp och repetitionshäfte delas ut nästa vecka.
Denna tisdag den 4 oktober bör ni föräldrar till eleverna i år 9 försöka vika till ett informationsmöte ang. ev. Berlinresa för 9:ans tyskelever i vår. Separat kallelse kommer!
Viele Grüsse von Lena

torsdag 8 september 2011

Deutschhausaufgaben Woche 38

Hallo! Hier kommen die Hausaugaben in Deutsch bis Montag den 12.9.
Ty 8: Att lära in glosorna till stycket 16A.
Ty 9: Att lära in dialogerna muntligt och kunna glosorna till stycket 9A
Orden för båda årskurserna finns att träna på http://www.glosboken.se/
Mach´s gut!
Viele Grüsse von Lena

måndag 5 september 2011

Willkommen zu einem neuen Semester! Woche 36

Hallo alle Schüler, Schülerinnen und Eltern!
Nu är vi igång med språkstudierna igen! Det var roligt att träffa alla elever igen och jag hoppas att vi får en bra termin tillsammans!
Terminens första läxa är nu till tisdagen den 6/9 och är för både eleverna i år 8 och år 9 att göra och läsa på repetitionshäftet som vi arbetat med. Häftet tas med till skolan igen!
Läxa ges normalt från tisdag till tisdag, undantag blir nästa vecka, då eleverna får läxa till måndagen den 12/9 eftersom vi har studiedag på tisdagen. Läxan kommer att stå i bloggen på tisdagarna.
Herzliche Grüsse von Lena